Il Caberlot, is een exclusieve en beroemde wijn in de wereld. Het bijzondere aan deze wijn is de druif van de wijn, namelijk 100% Caberlot, deze druif heeft kenmerken van Cabernet Franc en Merlot. De productie bestaat uit slechts 2000 flessen per jaar en de wijnen worden alleen gebotteld in magnum flessen in Italië, Toscane.

De exclusiviteit van deze wijn is ook kenmerkend door de verkrijgbaarheid in Nederland. In Nederland is Il Caberlot alleen verkrijgbaar bij de wijnwinkel Grandi Vini. De etiketten van de wijnflessen verschillen jaarlijks door het handgeschilderde kruis en de kleuren van de etiketten. Ook schrijft de eigenares van het wijnhuis het flessennummer met haar hand op per fles.

Je proeft in deze wijn een expressieve en exotische aroma met tonen van zwarte bessen en bosbessen. De minerale tonen zijn zeker aanwezig. De wijn heeft een prachtige body en fijne tannine. Deze wijn is ook het beste om te openen op een speciaal moment en dat hebben wij ook zeker gedaan. Super klasse!

Geschreven door